Kohti Tinder-tilinpäätöstä – Reilu kolme kvartaalia takana (11/2015)

Tieteellisen tekstin päivittäisen tuottamisen jälkeen ei ole löytynyt enää mielenkiintoa viritellä itseään luovan kirjoittamisen moodiin. Tästä syystä edellisestä blogauksesta on tainnut vierähtää reilu kolme viikkoa. Tämäkin teksti päivittää maksimissaan sen, missä tällä hetkellä projektini kanssa mennään.

Viimeisimmässä tekstissäni mainitsin Tinder-bileistä ja niistä kerrottavasta raportista. En enää yksityiskohtaisesti muista tapahtumasta muuta kuin sen, että Club Capital oli järjestänyt minulle ja seurueelleni erinomaiset VIP-tarjoilut yökerhossaan, joten suuri kiitos siitä! Saavuimme paikalle sen verran myöhään, että Tinder-valokuvausseinä oli jo hiljentynyt, eikä pippaloista ollut havaittavissa enää näkyvää Tinder-meininkiä. Uusi profiilikuva odotuttaa siis edelleen itseään.

Harmaa marraskuu on ollut otollista aikaa gradun edistämiselle, koska kurja ulkoilma ei ole liiemmin houkutellut kämpiltä poistumiseen. Vaikka koen edelleen olevani uskomattoman saamaton opinnäytteeni suhteen, on viimeisen noin kolmen kuukauden aikana tainnut sittenkin tapahtua jotakin. Tässä tämän hetken statistiikkaa:

  • Gradu-tiedosto käsittää tällä hetkellä yhteensä 86 sivua
  • Teoriaosuudelle on väläytetty ohjaajan suunnasta vihreää valoa
  • Riittävä määrä (15) haastatteluita on suoritettu, purkitettu, litteroitu ja analysoitu
  • Sanoiksi puettujen haastattelujen word-tiedosto käsitti lopulta 97 sivua
  • Analysoitu ja taulukoitu haastattelumateriaali oli kooltaan 146 word-sivua
  • Tutkimuksen toteutusta ja –tuloksia käsittelevät osat ovat noin 90-prosenttisesti valmiita
  • Pohdinta ja aiempiin tutkimuksiin vertaaminen on hyvässä vauhdissa

Oman haasteensa gradun tekemiseen ovat tuoneet Tinderin jatkuvat päivitykset ja muutokset sovelluksen toimintoihin. Uutena ominaisuutena sovellus hakee käyttäjänsä työ- ja opiskelutiedot Facebookista suoraan Tinder-profiiliin ja uudistetun algoritminsa ansiosta kuulemma tarjoaa ehdokkaaksi yhä paremmin ”matchaavia” käyttäjiä. Lisäksi päivitys poisti kokonaan sovelluksesta Hetket-toiminnon, joten Tinderin toimintalogiikkaa käsittelevä alaluku menee jälleen gradustani uuteen uskoon.

A day may come
Ei vielä.

Kaikesta huolimatta en näe esteitä sille, etteikö gradu omalta osaltani olisi valmis ennen joulua. Tutkimuksen huonona puolena lienee se, että olen hyvää vauhtia menettämässä mielenkiintoani kyseisen sovelluksen henkilökohtaiseen käyttöön. Jos/kun tutkielma joskus valmistuu, voisi Tinderin pelaamisen ehkä aloittaa vielä kerran alusta ja katsoa, johtaisiko se kenties lopulliseen Tinder-tilinpäätökseen.


Jätä kommentti