Esittelyteksti on kuin saatekirje – Tinderistä lakanoihin, osa 4 (9/2015)

Tinder-akatemian yhteistyössä tuottama ”Tinderistä lakanoihin” -juttusarja on ehtinyt neljänteen osaansa. Tinderiä on haukuttu (aiheestakin) pinnalliseksi ja ulkonäkökeskeiseksi deittailusovellukseksi. Tämän vuoksi onkin ollut ilahduttavaa huomata, että esimerkiksi persoonallinen, humoristinen ja kekseliäs esittelyteksti saattaa aiheuttaa sydämen painalluksen, vaikkeivät kuvat olisikaan tehneet suurenmoista vaikutusta.

Tässä onkin iskun paikka monelle. Suuri osa käyttäjistä pyörii Tinderissä ilman minkäänlaista esittelytekstiä. Monilla teksti ei paljasta muuta kuin sijainnin ja Instagram-profiilin nimimerkin. Vaikka 500 merkin tila rajoittaisi käyttäjän luovuutta, antaa se silti erinomaisen mahdollisuuden keksiä jotain nokkelaa, joka poikii esimerkiksi tukun keskustelunavauksia. Suurin osa käyttäjistä tuntuu arvostavan huumoria, joten revittele vapaasti!

Kympinmetsästäjä

Tässä esimerkkiä Kympinmetsästäjän vanhasta profiilista

Vertasin aiemmin Tinder-profiilia työelämän ansioluetteloon. Tällöin esittelytekstiä voidaan pitää saatekirjeenä, joka kertoo ennen kaikkea sen, miksi juuri sinut tulisi laittaa jatkoon satojen muiden käyttäjien joukosta.

Mieti kokonaisuutta

Olen kuullut, että jotkut käyttäjät eivät ikinä laita jatkoon sellaisia profiileja, joissa on vain yksi kuva – oli tämä kuinka laadukas tahansa. Kuvia tulisi siis olla useampi. Nämä harvoin muuttavat jo annettua vaikutelmaa positiivisen suuntaan, mutta negatiiviseen kyllä! Itse mm. kuulin kerran päätyneeni hylättyjen profiilien joukkoon silloisen viimeisen kuvani takia.

Kuvilla pystyt antamaan itsestäsi kokonaiskuvan, joka voi antaa osviittaa esimerkiksi harrastuksistasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Monia kiinnostaa nähdä myös kokovartalokuva, jos vain mahdollista.

Kuvien järjestyksen suhteen suosittelen jättämään profiilikuvan jälkeen toisiksi parhaan kuvan viimeiseksi, koska kuvat katsottuaan käyttäjä tekee päätöksen viimeisenä oleva kuva kasvojensa edessä.

Kuvilla on kuitenkin turha sortua liialliseen kikkailuun. Monet käyttäjät tuntuvat arvostavan aitoutta ja luonnollisuutta, joten esimerkiksi elämäntyylin liiallisen (ja materialistisen) korostamisen sijasta kannattaa tuoda esille omaa itseään.

Ja jos laadukkaita kuvia ei ole riittävästi, on pienempi paha jättää kuvien määrä vähäisemmäksi kuin täyttää profiili epämääräisemmällä materiaalilla. Ja älä nyt hyvänen aika laita kuvaa keskisormi pystyssä. Se on epäkohteliasta!

Sami Kympinmetsästäjä on todennut, että kuka tahansa voi luoda menestystä tuovan Tinder-profiilin. Tämä on totta. Eri asia on, pystyykö profiilin lupauksia lunastamaan tosielämässä.

Aihetta voi jälleen lähestyä CV-näkökulmasta. Jos työnhakija kusettaa työhakemuksessaan osaavaansa suomen, ruotsin ja englannin lisäksi kiinaa, japania, bugia (neljä miljoonaa puhujaa Indonesian ja Malesian alueella) ja brutopiaa, paljastunee huijaus viimeistään työhaastattelussa.

Näin käy myös Tinderin kohdalla. Jos käyttäjän esiintyminen pohjautuu ulkonäön ja luonteen puolesta kusetukseen, selviää totuus auttamatta Tinder-treffeillä.

Hyvän Tinder-profiilin rakentaminen on kaiken järjen mukaan yksinkertaista puuhaa. Silti monet käyttäjät karahtavat kiville jossain profiilinluonnin vaiheessa. Kokonaiskuva on lopulta kaikkein tärkein, mutta kertauksena vielä ne kolme tärkeintä seikkaa, nokkimisjärjestyksessä:

  1. Laadukas profiilikuva
    2. Mielenkiinnon herättävä esittelyteksti
    3. Kokonaisuutta täydentävät muut kuvat

Toimiva Tinder-profiili antaa mahdollisuuden ylipäätään jutella vastakkaiselle käyttäjälle ja tavata tämä lopulta luonnossa. Kukaan ei ole päätynyt Tinder-treffeille ilman keskustelua. Siispä seuraava Tinderistä lakanoihin –juttusarjan osa käsittelee keskustelutyyliä Tinderissä. Aihe on sellainen, johon sekä minulla että Kympinmetsästäjällä riittänee sanottavaa.

  1. Tinder-akatemia löytyy tosiaan nyt myös Facebookissa. Sivusta pääset tykkäämään tästä!

Tinder-akatemia_logo


Jätä kommentti