Akateeminen orgasmi – operaatio ”Maisteriksi Tinderin avulla” on päättynyt (2/2016)

Kaikki projektit päättyvät aikanaan. Niin myös minun akateeminen tutkimusmatkani Tinderin saloihin. Myös tietyt elämänvaiheet päättyvät aikanaan, sillä perjantaina tutkintotodistustani Jyväskylän yliopistolta hakiessani koki päätöksensä samalla myös (ainakin toistaiseksi) opiskelijaelämääni käsittelevä luku.

Tinder-gradun valmiiksi saaminen (linkki julkaistuun graduun) sekä parin vuoden pakerruksen palkintona saatu kauppatieteiden maisterin tutkinto olivat eräänlainen täyttymys omalle, akateemiselle elämänvaiheelle, jonka päättymistä juhlittiin lauantaina riemukkaasti.

Shampanjaa

En yleisesti ottaen pidä arvosanoilla tai vastaavilla repostelusta, mutta koska tämä projekti lähti aikanaan sen verran pahasti laukalle myös julkisuudessa, ja minulta on kyselty graduni arvosanan perään, voin ilokseni kertoa sen kuvaavan tuota otsikossa mainittua akateemista orgasmia: 5/5! 🙂

KTM

Tunnustan olevani lopputulokseen tyytyväinen, ja tulos toivottavasti osoittaa myös sen, että tällaisesta kevyestä ja jopa naurettavasta aiheesta voidaan saada aiheeksi mitat täyttävä akateeminen tutkimus. Itsekin olen ottanut projektini sangen rennolla asenteella ja näköjään siitä on saatu revittyä huumoria ihan valtakunnan ykköskoomikoiden käsissä, lauantain prime time –aikaan…

SNL_Wickström
Wickströmin roastattavana Saturday Night Livessä

Kiitosten aika

Projektin päättyessä on myös aika jakaa erinäisiä kiitoksia. Suurkiitokset siis kaikille ystävilleni ja hengessä mukana olleille! Erityiskiitokset kaikille viidelletoista haastateltavalle sekä ohjaajilleni Katille ja Henrille, jotka mahdollistivat graduni tekemisen.

Kiitosta on aiheellista jakaa myös Lauri Mäkiselle, joka on vuoden ajan auttanut mm. bloggaamiseen liittyvissä asioissa, analysoinut sovelluksen ihmeellistä maailmaa sekä ennen kaikkea piiskannut valmennuksenkin muodossa minua kohti vitosen loppuarvosanaa.

Tämän aikakauden päätös tarkoittaa myös sitä, että olen ansainnut tauon Tinderin viekoittelevasta liekistä. Näin ollen poistin (jälleen toistaiseksi) osana valmistumisrituaalia tuon sovelluksen, joka on ollut turhankin suuri osa arkea ja elämää viimeisen vuoden ajan.

Tilipoistettu

Loppusanat

Nyt kun olen viimein saavuttanut tavoitteeni ”maisteriksi Tinderin avulla”, on aika suunnata katseet kliseisesti kohti uusia haasteita työelämässä. Sitten viime näkemän työilmoituksissa ei haettu työntekijää ainakaan tittelillä ”Tindermeister”, joten ensitöikseen tulisi määritellä se, mitä sitä haluaisi seuraavaksi elämässään tehdä. Luultavimmin se tulee liittymään digitaaliseen markkinointiin ja sosiaalisen median hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

Blogini tulee edelleen jatkumaan Stoori-portaalissa, mutta toivottavasti tulevien tekstien aiheet eivät enää pyöri pelkän Tinderin ympärillä. Aihe on ollut hauska ja antoisa, mutta aika tavalla pohjaan asti ruopattu. Sen osalta tie on kuljettu loppuun. Kuten on koko projektinikin.

Lukijoita kiittäen,

Juuso Puranen
KTM
Tindermeister

Ksml
Kuva: Jaana Larsson

Jätä kommentti