Liekeissä – Tinder-bileet, kaikki sileeks (10/2015)

Viime viikon postaukseni, jossa etsin lisää haastateltavia graduani varten, poiki erinomaisen määrän ”hakemuksia” sähköpostiini. Kiitoksia teille! En ole ehtinyt olla vielä kaikkiin yhteydessä, mutta tuosta joukosta saan poimittua loput, tutkimukseeni soveltuvat haastateltavat.
Jäljellä olevista viidestä haastattelusta ehdinkin toteuttaa jo kaksi, joten jäljellä on enää kolme reilun puolen tunnin rupeamaa. Gradu-tiedostonikin ylitti jo maagisen 60 sivun rajan. Loppusuora häämöttää siltä osin, joten tätä on ehdot-tomasti syytä juhlia!

Mitä mainioimmin juuri tähän ajankohtaan osuukin Club Capitalin järjestämä Official TINDER Launch Party – Helsinki, jossa huomenna – perjantaina 23.10. – yökerho avaa ovensa virallisille, eksklusiivisille Tinder-bileille. Aikaisemmin Tinder Launch-bileet ovat tehneet täsmäiskun muun muassa Lontooseen, Bar-celonaan, Torontoon, Milanoon, Sydneyyn ja Mexico Cityyn, joten nyt on mahdollista hypätä mukaan ison maailman meininkiin.

Official Tinder party.jpg

Olen omassa työssäni vertaillut juurikin Tinderin käytön eroja perinteiseen parinmuodostukseen (esimerkiksi juuri baariympäristössä). Tämän vuoksi onkin hauska todistaa paikan päällä konseptia, jossa Tinderin toimintalogiikka siirretään yökerhon hämyisiin valoihin.

Aiemmin väitin, että vaikka Tinderiä pidetään pinnallisena ja ulkonäkökeskeisenä sovelluksena, niin harvemmin yöelämässäkään ensimmäisenä kiinnittää huomiota vastapuolen huikeaan luonteeseen. Toki tosielämän esittelytekstiä ei ole rajattu 500 merkkiin.

Odotan huomisten Tinder-bileiden olevan meiningiltään sen verran rennot ja huumoripitoiset, että toisiin ihmisiin tutustuminen käy yhtä vaivattomasti kuin älypuhelimenkin näytöllä. Tuskinpa kyseessä on kuitenkaan varsinainen sinkku- tai Live-Tinder –tapahtuma, vaan klubilla juhlitaan yleisesti ”Tinder-hengessä”, elämäntilanteeseen katsomatta.

Jos kerran Tinderiä pidetään hauskana ja kepeänä sovelluksena – eivätkä baari-illatkaan yleensä ole niitä kaikkein surullisimpia sosiaalisia tapahtumia – en näe mitään esteitä sille, etteivätkö Tinder-teemabileet voisi tarjota varsin hupaisan kokemuksen.

Ja kieltämättä näitä kekkereitä en ”Tindermeisterin” ominaisuudessa kehtaa kyllä missattakaan. Sopivasti samalle perjantaille ajoittuu vielä ainejärjestöni Dumppi ry:n yritysekskursio Helsinkiin, joten nyt täytyy ottaa kaikki ilo irti jäljellä olevasta opiskelijaelämästä ja hyödyntää mahdollisuus juhlia, kun siihen aikaa ja aihetta on. Raporttia kentältä ilmestyy sitten tapahtuman jälkeen blogiin.

Tinder starts here

Jos ei muuta, niin ainakin voisin päivittää oman Tinder-profiilini profiilikuvan. Paikalta löytyy kuulemma Tinder-valokuvausseinä ja ammattivalokuvaajat, joten ehkä saisin viimein sysättyä syrjemmälle oman, ”Teen gradua Tinderistä”-poseerauksen. Muutenkin tuon lauseen ensimmäinen sana olisi syytä saada vaihdettua pikimmiten imperfektiin…

Olen hokenut omissa teksteissänikin profiilikuvan laadukkuuden merkitystä, joten sellaisen Official TINDER Launch Party – Helsingissä varmasti saa itsestään tallennettua – joskin edustuskuva kannattanee räpsäistä suhteellisen alkuillasta.

PS. Otsikkovalinnan takia eksyin kuuntelemaan Cheekin Liekeissä-biisin Youtubesta ja hyvänen aika, musiikkivideon ihmiset pelaavat swaippailuliikkeidensä perusteella ilmiselvästi Tinderiä puhelimillaan! Jo vuonna 2008.


Jätä kommentti